Luna Passante - Nero d’Avola - Cinquesegni
Luna Passante - Nero d’Avola - Cinquesegni
Dieprode wijn met mooie fruitige aroma’s van o.a. bessen. De ideale begeleider va pasta pesto en gerechten met gegrild rundsvlees.
Wijn afkomstig van het eiland Sicilië uit de regio van Salaparuta, met wijngaarden op een hoogte van 300 à 400 meter boven de zeespiegel. Salapurata is gelegen in het westen van het eiland in de regio van Trapani. Trapani is zeer bekend voor zijn natuurlijke zeezoutmijnen. De invloed van de zeeën is zeer groot op deze typische druif uit Sicilië. De druif is een echte zonnenklopper.
Druivensoorten
100% Nero d’AvolaBodem
Wijngaarden in de provincie Trapani op een hoogte van 300 à 400 meter.Vinificatie
Oogst begin september. Temperatuur gecontroleerde gisting van 12 à 15 dagen (26°C). De wijn wordt regelmatig gekeerd, wat de aroma’s en de smaak ten goede komt. Na de gisting volgt een korte rijping deels op eiken vaten, deels op inox.Bewaring
3 à 5 jaarTemperatuur
14-16°CTe schenken
Ideaal bij pasta pesto en bij gegrilde vleesgerechten (rund)Kleur
Dieprode kleur met paarse weerspiegelingenAroma
Fruitige aroma’s van drop tot bessenSmaak
Mooie evenwichtige wijn met zachte ronde tannines.