David Moreno Blanco
David Moreno Blanco
Frisse, strogele wijn met aroma’s van appels en honing. Ideaal als aperitief maar bovendien zeer goed bij zeevruchten en tapas van zeevruchten. Ideaal bij pasta con vongole.
Het wijnhuis David Moreno is gelegen in Badaran. Dit dorpje in de Rioja Alta staat beschreven als de beste zone uit deze regio. Vlak op de grens tussen Spanje en Baskenland op de weg naar Santiago de Compostela. Vlakbij ligt het klooster van Badaran. Dit klooster had een zeer grote invloed op het gebied en zeker ook op de wijnbouw. Het is daar waar de oudste Spaanse tekst bewaard is. De kast ernaast toont trouwens ook de oudste Baskische tekst. Vergelijk het met onze Nederlandse tekst “Hebban olla vogala nestas hagunnan hinase hic anda tu wat unbidan we nu?” Dit is de oudste Nederlandse tekst die op gelijkaardige manier in een Vlaams klooster werd teruggevonden. De witte viura-druiven staan gepland op de hellingen van de rivier de rio oja. Het is van de naam van deze rivier dat Rioja zijn naam ontleende.
Druivensoorten
100 % ViuraBodem
Klei-ijzerhoudende bodem en klei-leisteenbodem. Bodem met voldoende organische materiaal. Waterreserves in de bodem voor de warme zomers.Vinificatie
Manuele oogst. Na de oogst een korte gisting met de schilcontact. Daarna temperatuur gecontroleerde gisting (13-17 °C) gedurende 17 dagen. De wijn rijpt nadien 3 maanden met contact op het bezinksel.Bewaring
Jong drinkenTemperatuur
8-10°CTe schenken
Als aperitief. Bij uw zeevruchten maar zeker ook bij tapas van zeevruchten. Een goede begeleider bij pasta con vongole.Kleur
Heldere strogele wijn met groene weerspiegelingen.Aroma
Mooie aroma’s van appel, honing en rijp fruit.Smaak
De aanzet is fris en elegant. Een mooi mondgevoel van appel en honing. Middelmatige maar zeer frisse afdronk.