Cava Jaume Serra Brut
Cava Jaume Serra Brut
Mooie geelkleurige cava met een frisse smaak en elegante zuren. De ideale begeleider van een aperitief of Spaanse tapasschotels. Gegrilde gamba’s zijn bovendien ook een prima combinatie.
Tussen de kuststroken van de Garraf, ten zuidwesten van de stad Barcelala, ligt de wijnregio Penedès. Reeds in 1872 werd de eerste cava gemaakt door de Spanjaard José Raventos. Cava heeft niet de wettelijke verplichting DO op het etiket staan, omdat het niet uit één geografisch gebied komt. 95% komt wel uit Catalonië.
Druivensoorten
Xarel-lo, Parellada en MacabeoBodem
Gevarieerde bodemVinificatie
Méthode traditionnelle (tweede gisting op de fles). Rijping op de fles gedurende 12 maanden. Dossage 10 gram.Bewaring
0 à 1 jaarTemperatuur
5 – 8°CTe schenken
Ideaal als aperitief of bij tapas en gegrilde gamba’sKleur
Geel met groene weerspiegeling. Fijne belletjesAroma
Fruitige aroma’s zoals appel en een mooie mineraliteit.Smaak
Levendig en fris met mooie elegante zuren. Een frisse afdronk.